Direct naar de inhoud

Humanifest 2024 – Water(s)nood: Koppige optimisten in Zeeland 

Evenement informatie

Datum en Tijd:

Locatie:

Watersnoodmuseum  , Ouwerkerk (Schouwen-Duiveland)

Adres:

Weg van de Buitenlandse Pers 5 

Contact

Georganiseerd door zeven afdelingen van het Humanistisch Verbond: Drechtsteden, Rotterdam-Rijnmond, Leiden, Delft, Midden-Holland, Haaglanden en Zeeland.

Laat je inspireren door de kracht en weerbaarheid van de Zeeuwen tijdens Humanifest 2024 in het Watersnoodmuseum. Ontdek hun dans met het water en leer over technische innovaties, waarden en koppig optimisme van de Zeeuwen in een prachtige omgeving.

Met een lezing over de strijd tegen het water (Leo Adriaanse, Middelburg 10:30u ecoloog Rijkswaterstaat), een spel over je verplaatsen in de ander, wandeling met een gids in dit natuurgebied, en verdiepende gesprekken over klimaatoptimisme in de praktijk, met schrijfster en intercultureel psycholoog Nanda Bakker. Hoe kan je anderen aanzetten tot actie?

Tickets zijn nu te koop!

22 juni 2024 in Watersnoodmuseum, Ouwerkerk
(je kunt gratis meereizen vanaf Rotterdam-Zuid, Terneuzen, Middelburg, en Goes).

Adres Watersnoodmuseum
Weg van de Buitenlandse Pers 5
4305 RJ Ouwerkerk
Google Maps
watersnoodmuseum.nl

Bekijk het programma


Tickets
€ 20 (standaard)* 
€ 15 (leden Humanistisch Verbond)* 
*Prijs is inclusief lunch en borrel. En inclusief vervoer naar het Watersnoodmuseum, als je meereist vanaf Rotterdam-Zuid, Terneuzen, Middelburg of Goes.

Koop je ticketBij vragen of meer informatie: stuur een e-mail naar Humanistisch Verbond afdeling Zeeland: [email protected].

Ochtendprogramma

Als je met eigen vervoer komt, of met het HV meereist vanuit Terneuzen, Middelburg of Goes:

Spreker: Leo Adriaanse

Leo Adriaanse werkte van 1983 – 2021 bij Rijkswaterstaat Zee en Delta in Zeeland / de Zuidwestelijke Delta aan beleidsvorming en planuitwerking voor veiligheid tegen overstromen, en gezonde Deltawateren.
Hij initieerde het Europese Noordzee project ComCoast, waarin gewerkt werd aan een toekomstige aanpak van veiligheid tegen overstromingen rond de Noordzee. Vanuit het Nederlandse expertteam werkte hij samen met de United States Army Corps of Engineers en de Staat Louisiana om hulp te bieden na orkaan Katrina in 2005. Vanaf 2004 werkte hij vooral binnen het Gebiedsoverleg Zuidwestelijke Delta en het Nationale Deltaprogramma voor de Zuidwestelijke Delta. Nu is hij o.a. bestuurslid bij de Zeeuwse Milieufederatie en adviseur bij Kenniscommunity Oosterschelde. Zijn drijfveren zijn werken aan de harmonie tussen natuur en mensen en tussen mensen onderling.

Als je meereist met de Humanifest-bus vanaf Rotterdam-Zuidplein:

Aftrap en middagprogramma

Spreker: Nanda Bakker

Nanda Bakker is schrijfster en intercultureel psycholoog. Ze is gespecialiseerd in organisatiegedrag, milieumanagement, beleid en waste management. In haar vrije tijd zet zij zich onder meer in als bestuurslid voor Humanitas. Zij wijdt haar leven aan het begrijpen van de menselijke geest en het delen van haar inzichten. Met een een brede ervaring in verschillende landen, brengt zij haar unieke perspectief tot uiting in poëzie en artikelen met een boodschap en met maatschappelijke impact. Liefde, waarde en verbinding staan hierin centraal.

Ben je erbij?

Bestel nu je ticket(s)

Vervoer

Humanifest-bus vanaf Rotterdam (gratis)
Vanaf Rotterdam Zuidplein kun je gratis meereizen met de Humanifest-bus (Milot Reizen). Bij aankomst van de metro op Metrostation Zuidplein ga je met de roltrap naar beneden. Vanaf de metro is het 100 meter lopen naar de vertrekplaats, iets voorbij theater Zuidplein naar links. Op Zuidplein staat iemand met een duidelijk herkenbaar bord van het Humanistisch Verbond. Bij het bestellen van je Humanifest-ticket(s) kun je aangeven dat je mee wilt reizen. Zorg ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent, de bus vertrekt om 10:00 uur.

Humanifest-vervoer vanaf Terneuzen, Middelburg of Goes (gratis)
Meer info volgt, geef aan dat je mee wilt reizen, dan zorgen wij dat er vervoer is.

Met eigen vervoer (auto)
Kijk op de website van het Watersnood Museum voor reisinformatie.

Met het OV
Voor de meesten is het makkelijker om (gratis) mee te reizen met Humanifest-vervoer. Maar mocht je toch liever op eigen houtje (en op eigen kosten) met het OV komen: de dichtstbijzijnde halte is busstation Sas in Zierikzee. Vanaf dit station is het nog 6 km naar het Watersnoodmuseum. Je kunt hiervandaan gebruik maken van een taxi.

Toegankelijkheid


– Het museum is rolstoeltoegankelijk.
– Geleidehonden en hulphonden zijn welkom. Neem bij twijfel tijdig contact op met het museum.
– Heb je specifieke ondersteuning nodig? Laat het ons weten, stuur een mail naar [email protected]

Hoe train jij je koppig optimistische spier?

Blijf je koppig inzetten voor een wereld die jij wél de moeite waard vindt. Want waar jij je zinnen op zet, wordt misschien wel werkelijkheid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

Meld mij ook aan voor de landelijke nieuwsbrief